Trendy kleuren voor uw interieur: De woontrends van 2019 in kleuren!

Trendy kleuren voor uw interieur: De woontrends van 2019 in kleuren!

0 Comments

Woontrends 2019: Kleuren die uw interieur tot leven brengen

Het kiezen van de juiste kleuren voor uw interieur kan een grote impact hebben op de sfeer en uitstraling van uw huis. In 2019 zijn er enkele opvallende kleurentrends die uw woning een frisse en eigentijdse uitstraling kunnen geven. Hier zijn enkele kleuren die dit jaar in de schijnwerpers staan:

 1. Levendig koraal: Pantone heeft “levendig koraal” uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2019. Deze warme, levendige tint is een mix van roze en oranje, en brengt energie en vrolijkheid in elke ruimte. U kunt deze kleur subtiel gebruiken door middel van accessoires zoals kussens, vazen of kunstwerken, of u kunt een statement maken door een muur in deze levendige tint te schilderen.
 2. Zachte pasteltinten: Pastelkleuren zijn al geruime tijd populair in interieurs, en ook in 2019 blijven ze een trend. Zachte tinten zoals lichtroze, babyblauw en mintgroen kunnen een rustgevende en serene sfeer creëren. U kunt deze kleuren gebruiken op muren, meubels of decoratieve items om een zachte en verfijnde uitstraling te bereiken.
 3. Diepblauw: Blauw is altijd al een populaire kleur geweest in interieurs, maar dit jaar zien we vooral diepe blauwtinten zoals marineblauw en indigo opkomen. Deze rijke en intense kleuren kunnen een gevoel van luxe en elegantie toevoegen aan uw ruimte. U kunt ze gebruiken op muren, in stoffering of als accentkleur in accessoires.
 4. Warm terracotta: Terracotta is terug van weggeweest en wordt steeds vaker gezien in interieurs. Deze warme aardetint kan een gezellige en rustieke sfeer creëren. U kunt terracotta gebruiken op muren, tegels of decoratieve objecten om een warme en uitnodigende uitstraling te bereiken.
 5. Gedempt groen: Groen blijft ook dit jaar een populaire kleur in het interieur. In 2019 zien we vooral gedempte groentinten zoals saliegroen en olijfgroen opduiken. Deze natuurlijke kleuren brengen rust en harmonie in uw huis. U kunt ze combineren met houten elementen en planten om een organische en ontspannen sfeer te creëren.

Bij het kiezen van kleuren voor uw interieur is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke smaak, de functie van de ruimte en de bestaande elementen in uw interieur. Experimenteer met verschillende kleurencombinaties en texturen om de perfecte balans te vinden die past bij uw stijl en behoeften.

Of u nu kiest voor levendig koraal, zachte pasteltinten, diepblauw, warm terracotta of gedempt groen, deze kleurentrends van 2019 zullen zeker uw interieur tot leven brengen en een eigentijdse uitstraling geven aan uw woning. Durf te experimenteren en maak van uw huis een ware blikvanger!

 

6 Veelgestelde Vragen over Woontrends 2019 Kleuren

 1. Welke kleuren zijn populair in woontrends 2019?
 2. Wat is de beste manier om kleur in mijn interieur te gebruiken?
 3. Wat zijn de nieuwste woontrends voor 2019?
 4. Welke kleuren passen bij elkaar en hoe combineer je ze?
 5. Hoe maak je een trendy look met behulp van verschillende kleuren?
 6. Welke stijlen en materialen passen bij welke kleuren in woontrends 2019?

Welke kleuren zijn populair in woontrends 2019?

In de woontrends van 2019 zijn er verschillende kleuren die populair zijn. Enkele opvallende kleuren die dit jaar in de schijnwerpers staan, zijn:

 1. Levendig koraal: Deze warme, levendige tint is uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2019 door Pantone. Het is een mix van roze en oranje en brengt energie en vrolijkheid in elke ruimte.
 2. Zachte pasteltinten: Pastelkleuren blijven ook in 2019 een trend. Zachte tinten zoals lichtroze, babyblauw en mintgroen creëren een rustgevende en serene sfeer.
 3. Diepblauw: Diepe blauwtinten zoals marineblauw en indigo zijn dit jaar populair. Ze voegen een gevoel van luxe en elegantie toe aan uw interieur.
 4. Warm terracotta: Terracotta is terug van weggeweest en wordt steeds vaker gezien in interieurs. Deze warme aardetint zorgt voor een gezellige en rustieke sfeer.
 5. Gedempt groen: Groentinten blijven ook dit jaar populair. Vooral gedempte groentinten zoals saliegroen en olijfgroen brengen rust en harmonie in uw huis.

Het gebruik van deze kleuren kan uw interieur een frisse en eigentijdse uitstraling geven. Het is echter belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke smaak, de functie van de ruimte en de bestaande elementen in uw interieur bij het kiezen van kleuren voor uw woning. Experimenteer met verschillende kleurencombinaties en texturen om de perfecte balans te vinden die past bij uw stijl en behoeften.

Wat is de beste manier om kleur in mijn interieur te gebruiken?

De beste manier om kleur in uw interieur te gebruiken, is afhankelijk van uw persoonlijke smaak, de functie van de ruimte en de gewenste sfeer. Hier zijn enkele tips om kleur op een effectieve manier toe te passen:

 1. Begin met een neutrale basis: Kies voor neutrale kleuren zoals wit, beige of grijs als basis voor uw muren, vloeren en grote meubelstukken. Dit zorgt voor een rustige achtergrond waarop u kleurrijke accenten kunt aanbrengen.
 2. Kies een kleurenpalet: Selecteer een kleurenpalet dat bij uw persoonlijke smaak past en dat harmonieus samengaat met de rest van uw interieur. U kunt kiezen voor complementaire kleuren (kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel) voor een levendig contrast, of u kunt kiezen voor analoge kleuren (kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel) voor een meer harmonieuze uitstraling.
 3. Gebruik accentkleuren: Voeg accentkleuren toe aan uw interieur door middel van accessoires zoals kussens, gordijnen, vazen of kunstwerken. Deze kleine pops van kleur kunnen een ruimte direct tot leven brengen en visueel interessant maken.
 4. Overweeg contrast: Speel met contrast door het combineren van lichte en donkere tinten binnen hetzelfde kleurenpalet. Dit kan diepte en dimensie toevoegen aan uw interieur.
 5. Denk aan textuur: Naast het spelen met kleur, kunt u ook textuur gebruiken om visuele interesse toe te voegen aan uw interieur. Combineer bijvoorbeeld gladde oppervlakken met ruwe texturen, zoals een fluwelen kussen op een leren bank, om een interessant contrast te creëren.
 6. Wees niet bang om te experimenteren: Durf te experimenteren met kleur! Probeer verschillende kleurencombinaties uit en kijk hoe ze in uw ruimte werken. U kunt altijd kleine aanpassingen maken als iets niet helemaal naar uw smaak is.
 7. Houd rekening met de functie van de ruimte: Denk na over de functie van de ruimte bij het kiezen van kleuren. Bijvoorbeeld, rustgevende en kalmerende kleuren zijn geschikt voor slaapkamers, terwijl levendige en energieke kleuren goed passen in speelkamers of thuiskantoren.

Onthoud dat het belangrijk is om uw eigen persoonlijkheid en smaak in uw interieur te laten zien. Voel u vrij om creatief te zijn en een unieke sfeer te creëren die past bij uw levensstijl en voorkeuren.

Wat zijn de nieuwste woontrends voor 2019?

In 2019 zijn er verschillende opvallende woontrends die uw interieur een frisse en eigentijdse uitstraling kunnen geven. Hier zijn enkele van de nieuwste woontrends voor dit jaar:

 1. Natuurlijke materialen: Het gebruik van natuurlijke materialen is een belangrijke trend in 2019. Denk hierbij aan hout, bamboe, rotan en kurk. Deze materialen brengen een warme en organische sfeer in uw interieur.
 2. Botanische invloeden: Groen is al geruime tijd populair in interieurs, maar in 2019 zien we vooral botanische invloeden opkomen. Denk aan grote kamerplanten, hangende plantenbakken en botanische prints op behang of stoffering. Deze trend brengt de natuur naar binnen en zorgt voor een ontspannen en frisse uitstraling.
 3. Duurzaamheid: Duurzaamheid is een belangrijk thema geworden in het interieurdesign. Consumenten zijn steeds meer bezig met milieuvriendelijke keuzes en willen duurzame materialen gebruiken. Denk aan gerecyclede meubels, energiezuinige verlichting en het verminderen van afval.
 4. Mix van stijlen: In 2019 zien we steeds vaker dat verschillende interieurstijlen met elkaar worden gecombineerd. Bijvoorbeeld het mixen van Scandinavisch design met industriële elementen of het combineren van vintage meubels met moderne accessoires. Deze trend geeft uw interieur een unieke en persoonlijke uitstraling.
 5. Statement pieces: Het gebruik van statement pieces is een trend die steeds meer opkomt. Denk aan opvallende meubelstukken, kunstwerken of decoratieve objecten die de aandacht trekken en een echte eyecatcher vormen in uw interieur.
 6. Zachte kleuren: Zachte kleuren zoals pasteltinten en poederachtige nuances zijn ook dit jaar populair. Deze kleuren creëren een rustige en serene sfeer in uw interieur. Denk aan lichtroze, babyblauw, mintgroen of zachtgeel.
 7. Minimalisme: Minimalistisch design blijft ook in 2019 een belangrijke trend. Het gebruik van strakke lijnen, eenvoudige vormen en het minimaliseren van overbodige decoratie zorgen voor een rustige en gestroomlijnde uitstraling.

Het is belangrijk om te onthouden dat trends slechts richtlijnen zijn en dat u uw interieur moet aanpassen aan uw persoonlijke smaak en behoeften. Experimenteer met verschillende elementen en combineer ze op een manier die bij u past. Op deze manier kunt u een uniek en stijlvol interieur creëren dat helemaal up-to-date is met de nieuwste woontrends van 2019.

Welke kleuren passen bij elkaar en hoe combineer je ze?

Het combineren van kleuren is een creatieve en persoonlijke keuze, maar er zijn enkele richtlijnen die u kunnen helpen om harmonieuze kleurencombinaties te creëren. Hier zijn enkele tips om kleuren succesvol met elkaar te combineren:

 1. Kleurenwiel: Het kleurenwiel is een handig hulpmiddel bij het kiezen van kleurencombinaties. U kunt complementaire kleuren kiezen, wat betekent dat u kleuren tegenover elkaar op het wiel selecteert, zoals blauw en oranje of geel en paars. Deze combinaties zorgen voor een sterk contrast en kunnen een levendige uitstraling geven aan uw interieur.
 2. Analoge kleuren: Analoge kleuren zijn tinten die naast elkaar op het kleurenwiel liggen, zoals blauw en groen of rood en oranje. Deze combinaties zorgen voor een meer harmonieus effect omdat ze visueel verwant zijn. U kunt deze tinten gebruiken om een rustige en samenhangende sfeer te creëren.
 3. Monochrome look: Een monochrome look wordt bereikt door verschillende tinten van dezelfde kleur te gebruiken. Bijvoorbeeld verschillende tinten blauw in combinatie met wit of grijs. Dit geeft uw interieur een elegante en verfijnde uitstraling.
 4. Contrasterende neutrale tinten: Neutrale tinten zoals wit, zwart, grijs en beige kunnen worden gecombineerd met elke andere kleur om een evenwichtige look te creëren. Ze vormen de perfecte achtergrond voor felle accentkleuren en kunnen helpen om de kleuren in uw interieur in balans te brengen.
 5. Natuurlijke inspiratie: Laat u inspireren door de natuur en combineer kleuren die u ook in de natuur tegenkomt. Denk aan een combinatie van groen en bruin, blauw en wit, of geel en grijs. Deze combinaties zorgen voor een frisse en rustgevende uitstraling.
 6. Kleurpsychologie: Houd rekening met de psychologische effecten van kleuren bij het combineren ervan. Bijvoorbeeld, blauw wordt geassocieerd met kalmte en sereniteit, terwijl rood energie en passie uitstraalt. Overweeg het gewenste gevoel dat u wilt creëren in een ruimte bij het kiezen van kleurencombinaties.

Het is belangrijk om te onthouden dat er geen vaste regels zijn als het gaat om het combineren van kleuren. Het gaat erom wat voor u persoonlijk werkt en wat past bij uw stijl en smaak. Durf te experimenteren, vertrouw op uw intuïtie en creëer een interieur dat perfect bij u past!

Hoe maak je een trendy look met behulp van verschillende kleuren?

Het creëren van een trendy look met behulp van verschillende kleuren kan een geweldige manier zijn om uw interieur een frisse en eigentijdse uitstraling te geven. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het samenstellen van een stijlvolle en kleurrijke ruimte:

 1. Kies een kleurenpalet: Begin met het selecteren van een kleurenpalet dat u aanspreekt en dat past bij de sfeer die u wilt creëren. U kunt kiezen voor complementaire kleuren, zoals blauw en oranje, of voor harmonieuze tinten, zoals verschillende tinten groen. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede balans tussen de verschillende kleuren.
 2. Focus op één dominante kleur: Kies één kleur uit uw palet als dominante kleur die de basis vormt van uw interieur. Dit kan de kleur zijn die u gebruikt voor grote meubelstukken zoals banken of kasten. Door één dominante kleur te kiezen, creëert u een samenhangend geheel.
 3. Voeg accentkleuren toe: Om interesse en dynamiek toe te voegen aan uw ruimte, voegt u accentkleuren toe aan uw dominante kleur. Deze accentkleuren kunnen worden gebruikt in kleinere meubelstukken, accessoires zoals kussens of lampenkappen, of zelfs in kunstwerken aan de muur. Zorg ervoor dat deze accentkleuren goed passen bij uw dominante kleur en elkaar aanvullen.
 4. Speel met contrast: Contrast kan helpen om de verschillende kleuren in uw interieur te laten opvallen. U kunt dit bereiken door het toevoegen van een paar contrasterende kleuren aan uw palet. Bijvoorbeeld, als u een donkere dominante kleur heeft gekozen, kunt u lichte accentkleuren toevoegen om een mooi contrast te creëren.
 5. Denk aan textuur: Naast kleur is textuur ook belangrijk bij het creëren van een trendy look. Combineer verschillende texturen in uw interieur, zoals ruwe stoffen, glanzende oppervlakken of zachte materialen. Dit voegt visuele interesse toe en maakt uw ruimte levendiger.
 6. Wees niet bang om te experimenteren: Het belangrijkste bij het creëren van een trendy look met behulp van verschillende kleuren is om te durven experimenteren. Speel met verschillende combinaties en wees niet bang om out-of-the-box te denken. Probeer nieuwe kleurencombinaties uit en kijk wat voor effect ze hebben op de sfeer van uw interieur.

Door deze tips te volgen en uw eigen creativiteit toe te passen, kunt u een trendy look creëren met behulp van verschillende kleuren in uw interieur. Onthoud dat het belangrijk is om plezier te hebben tijdens het proces en dat uw persoonlijke smaak de leidraad moet zijn bij het kiezen van kleuren die bij u passen.

Welke stijlen en materialen passen bij welke kleuren in woontrends 2019?

Bij de woontrends van 2019 passen verschillende stijlen en materialen bij de kleuren die in de schijnwerpers staan. Hier zijn enkele suggesties:

Levendig koraal:

– Stijlen: Levendig koraal past goed bij een eigentijdse en speelse stijl. Het kan ook worden gecombineerd met een tropische of bohemien interieurstijl.

– Materialen: Kies voor materialen zoals fluweel, zijde of linnen om de levendigheid van de kleur te benadrukken. Accessoires van keramiek of glas kunnen ook mooi samengaan met levendig koraal.

Zachte pasteltinten:

– Stijlen: Zachte pasteltinten passen goed bij een romantische, Scandinavische of minimalistische stijl. Ze creëren een rustgevende en serene sfeer.

– Materialen: Kies voor materialen zoals licht hout, wit geschilderd meubilair en textiel van natuurlijke vezels om de zachtheid van de pasteltinten te accentueren.

Diepblauw:

– Stijlen: Diepblauwe tinten passen goed bij een klassieke, nautische of industriële stijl. Ze stralen luxe en elegantie uit.

– Materialen: Kies voor materialen zoals donker hout, leer, metaal of marmer om het diepe blauw te complementeren. Denk aan donkerblauwe fluwelen gordijnen, een marineblauwe leren bank of indigo gekleurde accessoires.

Warm terracotta:

– Stijlen: Warm terracotta past goed bij een mediterrane, rustieke of bohemien stijl. Het brengt warmte en aardse tonen in uw interieur.

– Materialen: Kies voor materialen zoals terracotta tegels, bakstenen, rieten meubels of keramische accessoires om de warmte van de kleur te versterken.

Gedempt groen:

– Stijlen: Gedempt groen past goed bij een natuurlijke, botanische of minimalistische stijl. Het creëert een kalme en ontspannen sfeer.

– Materialen: Kies voor materialen zoals hout, bamboe, kurk of textiel met bladmotieven om het natuurlijke karakter van het gedempte groen te benadrukken. Voeg ook echte planten toe aan uw interieur voor extra frisheid.

Het is belangrijk om te onthouden dat er geen strikte regels zijn als het gaat om het combineren van kleuren, stijlen en materialen. Uiteindelijk draait het allemaal om uw persoonlijke smaak en de sfeer die u wilt creëren in uw interieur. Durf te experimenteren en maak een ruimte die echt bij u past!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.